В  постоянната битка с различни бактерии и вируси, имунната система

...
В  постоянната битка с различни бактерии и вируси, имунната система
Коментари Харесай

Пробиотиците и имунната система: Как те помагат да се защитите от болести?

В  непрекъснатата борба с разнообразни бактерии и вируси, имунната система е нашият най-верен бранител. В подтекста на тази битка за здраве, пробиотиците се демонстрират като скъпи съдружници на имунитета. Но по какъв начин тъкмо пробиотиците го укрепват и каква роля играят в отбраната от заболявания?
Пробиотиците са от основно значение за здравето
Пробиотиците са живи организми, които оказват удобно деяние върху цялостното човешко здраве, когато бактериалните общности са уравновесени. От припомнят, че приемът им в оптимални количества,  въздейства позитивно на тялото, стимулирайки отговора му към патогените и подкрепя поддържането на салдото на чревната микрофлора.
Как работят пробиотиците в поддръжка на естествената имунна защита?
Фармацевтите от Ведра Фармаси споделят, че пробиотиците доставят с потребни бактерии тялото, които са активни  участници в имунните процеси, усъвършенстват функционалността на защитните бариери в организма и поддържат уравновесен и здравословен микробиом. Това покачва способността на тялото да се бори с вируси и бактерии. Здравият и добре работещ организъм е доста значим през есента и зимата, когато най-често боледуваме от настинки и грипове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР